Παναγιώτης Μπελίτσος MD, MSc, PhD

Ο ιατρός Παναγιώτης Μπελίτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.

Το 1992 εισήχθη μετά από Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου αποφοίτησε το 1998 με βαθμό “Λίαν Καλώς”.
Ειδικεύθηκε στην Γυναικολογία-Μαιευτική στην Α΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Είναι κάτοχος πτυχίου Master από το Πανεπιστήμιο Bristol της Μεγάλης Βρετανίας με τομέα εξειδίκευσης την Εξωσωματική Γονιμοποίηση (υπεύθυνος David Cahill) και Πρώιμη Εμβρυική Ανάπτυξη (Prof. Peter Soothill) με παράλληλη εξειδίκευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St. Michaels του Bristol. Κατά την εξειδίκευσή του έλαβε το βραβείο Gordon Stirrat λόγω εξεχουσών επιδόσεων. Η διπλωματική εργασία του (Thesis) είχε τίτλο: ” Hypothyroidism in Early Pregnancy”.

Το 2012 αναγορεύθηκε Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό “Άριστα”. Το ερευνητικό έργο αφορούσε στην πρωτοποριακή μέθοδο διάγνωσης των προκαρκινικών και καρκινικών αλλοιώσεων του τραχήλου της μήτρας με Power Doppler Τρισδιάστατη Υπερηχογραφία (3D Power Doppler), η οποία ήταν η πρώτη έρευνα παγκοσμίως που δημοσιεύθηκε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και έτυχε αποδοχής σε περιοδικά διεθνούς κύρους (Ultrasound Obstet Gynecol. 2012 Feb 10. doi: 10.1002/ uog.11134 και International Journal of Gynecological Cancer, Volume 19, October 2009, Supplement 2 Page 993)

Εξειδικεύθηκε επί 6 μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και απέκτησε μετά από εξετάσεις την επίσημη πιστοποίηση του υπουργείου Υγείας για τη διενέργεια Γυναικολογικών και Μαιευτικών Υπερήχων (2013). Είναι κάτοχος επίσης των θεωρητικών πιστοποιήσεων από το Fetal Medicine Foundation (FMF) (υπεύθυνος Prof K. Nicolaides)

Είναι κάτοχος Πιστοποίησης στην Γυναικολογική Ενδοσκόπηση (Λαπαροσκόπηση-Υστεροσκόπηση) Bachelor in Endoscopy Certificate από την European Academy of Gynaecological Surgery.

Είναι κάτοχος Διπλώματος Εξειδίκευσης στη Μαστολογία από την Ελληνική Σχολή Μαστολογίας (2012) αναγνωρισμένο από την Senologic International Society.

Το 2014 έλαβε Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Ουρογυναικολογία από την Β΄Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο Αρεταίειο Νοσοκομείο) αναγνωρισμένο από την European  Urogynaecological Association (EUGA).

Διαθέτει πιστοποίηση στην Κολποσκόπηση από την Ελληνική Εταιρία Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης (HSCCP) και την Αμερικάνική Εταιρία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου (ASCCP) – CME  Program

Ο ιατρός Παναγιώτης Μπελίτσος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα της Μαιευτικής Γυναικολογίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, με μεγάλο αριθμό τοκετών και χειρουργικών επεμβάσεων στο ενεργητικό του. Ειδικεύθηκε στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου απέκτησε μεγάλη εμπειρία στο σύνολο των τομέων της Μαιευτικής Γυναικολογίας. Ακολούθως παρέμεινε ως έμμισθος ιατρός στην παραπάνω κλινικής για διάστημα ενός έτους περίπου. Στη συνέχεια εργάστηκε ως επιμελητής στο ΕΣΥ (2011-2012). Από το 2012 εργάζεται ως επιμελητής Γυναικολόγος στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο Metropolitan και είναι συνεργάτης των Μαιευτηρίων ΡΕΑ, ΛΗΤΩ και ΙΑΣΩ.
Ο ιατρός Παναγιώτης Μπελίτσος έχει συγγράψει πλήθος επιστημονικών άρθρων τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε ξενόγλωσσα περιοδικά διεθνούς κύρους (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Belitsos%20P%5BAuthor%5D&cauthor=true&cauthor_uid=22550485) καθώς και σε ελληνικά έγκριτα περιοδικά. Είναι συγγραφέας κεφαλαίων σε βιβλία Μαιευτικής Γυναικολογίας τόσο Ελληνικά όσο και Ξενόγλωσσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Μαιευτικό και Γυναικολογικό Επείγον.

Επίσης έχει συγγράψει κατευθυντήριες οδηγίες για την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρία (ΕΜΓΕ) ( http://www.hsog.gr/files/proori_riksi_umenon.pdf και http://www.hsog.gr/files/xrisi_kortikosteroeidon.pdf

Σε ότι αφορά στο εκπαιδευτικό του έργο, έχει δώσει ως προσκεκλημένο ομιλητής, πλήθος διαλέξεων σε συνέδρια και σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, ενώ επί σειρά ετών είναι εκπαιδευτής στα Σεμινάρια Μαιευτικού Επείγοντος ALSO στην Ελλάδα (υπό την αιγίδα της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της American Academy of Family Physicians) και εκπαιδευτής στα Σεμινάρια Γυναικολογικού Επείγοντος ALSG (υπό την αιγίδα της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά κυρίως στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας με έμφαση στην  πρώιμη διάγνωση των προκαρκινικών και καρκινικών αλλοιώσεων αυτού.

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ματζαγριωτάκη 72 και Ελευθερίου Βενιζέλου (Δίπλα στην Πλατεία Δαβάκη), Καλλιθέα